Roeidag 10 aug 2016_067Op 25 juni 2016 werd door de Hilversumse Roeivereniging “Cornelis Tromp ” mede in het kader van hun 80 jarig bestaan de Nationale Tocht Aangepast Roeien georganiseerd. Een compleet dagprogramma werd ons aangeboden en stond de inschrijving aan  de  tocht open  voor een afstand van 8 of 16 km.  De tochten zouden gaan over het Hilversumse Kanaal en de Kortenhoefse plassen met halverwege  een lunchplaats  (lunchpakket inclusief). Op basis van de belangstelling van onze deelnemers werd gekozen voor de 16 km lange tocht

Daar er geen tillift aanwezig was  en we totaal maar 4 boten mee konden nemen hebben we een keuze moeten maken wie er mee konden: 16 deelnemers en één algemeen begeleider t.w. in alfabetische volgorde: Eric Alles, Nelly Braanker, Bas van der Brink, Martijn Broeder, Hans Buitendijk, Ank Hendriks, Monique en Ben Horstman,  Si-Ling Lambeck, Janus van Oudenaarde, Maarten den Outer, Jeroen Pullens, Marianne Rosendahl, Regine Seiffert, Petra Stabij, Annette Stuurman en Hans van Wissen.

De 24st werden de boten en mee te nemen materiaal al reisvaardig gemaakt want op de dag zelf moesten we vroeg uit de veren om tijdig in Hilversum voor de ontvangst aanwezig te kunnen zijn. Vertrokken om 08.00 uur van onze locatie aan het Wantij werd meet een maximum snelheid van 80 km/u naar Hilversum via de A1 en de N201 (Vreelandseweg) gereden waar we ruim op tijd aankwamen om op ons gemak de boten en ander materiaal af te laden. Ter plekke werd door zeer enthousiaste vrijwilligers veel werk uit handen genomen.

Nadat al het materiaal kant en klaar in het water lag, lonkte de koffie met appelgebak. De wethouder van Sportzaken van Hilversum  de heer Floris Voorink verrichtte de opening en om 11.00 uur Roeidag 10 aug 2016_011konden de ploegen vertrekken met droog en aangenaam roeiweer naar de lunchplek (lunchpakketten in een praktisch zakje aan boord) de IJsbaan gelegen aan het Wijde Gat (Kortenhoefse Plassen). Daar we niet de enige deelnemers waren (31 boten met 130 roeiers) waarvan 18 de lange tocht deden, werd van de vrijwilligers op de lunchplek veel  geëist om alles ordelijk te laten verlopen. Op een eilandje was d.m.v. dekkleden en zitbare gelegenheid gemaakt met een baldekijn (mocht het gaan regenen=gelukkig niet).

Ondanks zijn visuele beperking heeft Bas van der Brink op de heenweg gestuurd, uiteraard onder begeleiding van de naast hem zittende kaartlezer) op de terugweg moest hij roeien. Na gelaafd te zijn  werd de terugtocht aanvaardt en netjes op tijd ca. 15.00 uur waren we weer bij het vertrekpunt. Uiteraard werd eerst het materiaal weer op de botenwagens geladen alvorens we ons konden overgeven aan de andere geneugten die ons geboden werden. Om 16.00 uur waren er wedstrijden, hiervoor hadden wij ons niet opgegeven.

Helaas zat het de wedstrijdroeiers niet mee:: het regende stevig.

Maar binnen was het goed toeven, muziek van het zeemanskoor de Eemvaarders en de klezmerband de Rozjinkes  verhoogde de sfeer zodanig dat o.a. Hans van Wissen niet van de dansvloer was te slaan.

Na de borrel werd een uitgebreide Indische maaltijd voorgeschoteld en waarvan gretig gebruik werd gemaakt.  Ter afsluiting was er ijs toe. Voldaan na een fijne dag, waarvoor hulde aan de organiserende vereniging, werd de terugtocht aanvaard.

Dank ook aan alle deelnemers en begeleiders van de SGD&O

Wil je graag ook de foto’s bekijken, klik dan hier