DE ORGANISATIE VAN STARDO

De Stichting Aangepast Roeien Dordrecht en Omstreken (STARDO) is in 1981 opgericht door 3 leden van de Koninklijke Dordrechtsche Roei- en Zeilvereniging (verder aangeduid als Vereniging) en de toenmalige directeur van de Stichting Roei Validatie SRV in Rotterdam.

HET DOEL

is inwoners van Dordrecht en omliggende gemeenten met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking de gelegenheid te geven zich te ontspannen en in te spannen door het beoefenen van de roeisport. Gebleken is dat roeien voor veel mensen (en dus ook voor mensen met een beperking of handicap) een gunstige uitwerking heeft op spieren en gewrichten. Bovendien geeft deze activiteit ontspanning van de geest en is het bevorderlijk voor de onderlinge sociale contacten.

Omdat er behoefte was aan het formuleren van aandachtspunten en verbeteringen heeft het bestuur een beleidsplan voor de komende jaren vastgesteld. Speerpunten zijn o.a. deskundige scholing begeleiders, professionele roei instructie aan de deelnemers en nog een tiental punten.
Nieuwsgierig geworden? Lees verder in:

De stichting bestaat uit een grote groep mensen, allen vrijwilligers. Wat zij gemeen hebben is dat allen enthousiaste roeiers zijn die zich graag inzetten om het sporten door gehadicapten te bevorderen en mogelijk te maken.

Er is

  • een bestuur, waaronder een dagelijks bestuur
  • vrijwilligers die de sporters coachen en begeleiden
  • en Stichting Vrienden van de Stichting Gehandicaptenroeien Dordrecht & Omstreken.

HET BESTUUR

RSIN nummer : 8155.28.723

Voorzitter Eric Alles voorzitter@stardo.nl
Vice voorzitter Lotte Verbrugge vice-voorzitter@stardo.nl
Penningmeester Henk de Visser penningmeester@stardo.nl
Secretaris Eric Alles secretaris@stardo.nl
Coordinator  team begeleider Jeroen Pullens coordinator@stardo.nl
contact mailadres van de vrienden van vrienden@stardo.nl

De bestuursleden ontvangen geen vergoeding voor hun werkzaamheden ten behoeve van de Stichting.
Noodzakelijke organisatiekosten worden vergoed.