We gebruiken voornamelijk nieuw materiaal. Met hulpmiddelen en/of een goede aanpassing aan de boot veranderen beperkingen in ongekende mogelijkheden. Sommige nieuwe boten zijn speciaal voor het aangepast roeien ontworpen en gemaakt. Ze zijn stabiel, dus veilig, licht in gewicht in verband met de hanteerbaarheid en snel. Er zijn boten waarmee je zowel kunt boordroeien (met 1 riem) als scullen (met 2 riemen).
Let wel: het zijn volwaardige roeiboten. En het leuke is dat zowel de valide als de minder valide roeiers goed in deze boten kunnen roeien. Zo komt ieder tot zijn recht.

Verder wordt vaak voor individuele deelnemers een speciale aanpassing in de boot gemaakt. Daarom varen deelnemers nagenoeg altijd met dezelfde boot. Deze aanpassingen worden veelal door eigen deskundige medewerkers bedacht en uitgevoerd. Een voorbeeld daarvan is een gekoppelde rolrigger (wereldprimeur), waardoor deelnemers zonder of met een geringe beenfunctie toch een volledige “haal” in het water kunnen maken. Deze mogelijkheid wordt zowel in een aangepaste boot gebruikt als in het Indoor Roeicentrum (zie foto).
Natuurlijk wordt er ook gebruik gemaakt van de kennis en ervaring van de Stichting Roeivalidatie Rotterdam (SRV) en de Koninklijke Nederlandse Roeibond (KNRB).

DE BOTEN VAN STARDO

TrudeWherry, dubbel 2 + boordroeien
Jan PasmanWherry, dubbel 2 + boordroeien
Jan DerksWherry, dubbel 2
JoyDubbel 2 zonder stuurman
ReigerWherry, met rol-rigger
Eduardwherry, dubbel 2 + boordroeien
SjaakSkiff (in bruikleen)