AANGEPAST ROEIEN IN DORDRECHT

In Dordrecht aan het Wantij kan jong en oud aangepast roeien bij de Stichting Aangepast Roeien Dordrecht & Omstreken (STARDO). Mensen met een lichamelijke, verstandelijke of visuele beperking zijn op woensdag en donderdag van harte welkom. Een groep vrijwilligers, zelf enthousiaste roeiers, begeleidt de sporters. Er kan worden geroeid in aangepaste boten. Verder zijn er diverse hulpmiddelen voor de roeiers, zoals een zitvoorziening of een speciale orthese. Er is een rolstoeltoegankelijk aanlegvlot en om in de boot te komen kun je gebruik maken van een tillift en andere hulpmiddelen.

Weer of geen weer Je kunt het hele jaar roeien. We beschikken over een indoorroeicentrum op het terrein van de Koninklijke Dordrechtsche Roei- en Zeilvereeniging. Bij slecht weer of vorst wordt daar volop getraind in de roeibak en op de verschillende fitnessapparaten. Maar zodra het weer het toelaat gaan we buiten het water op.
En of we nu binnen of buiten roeien: er staat altijd koffie, thee of frisdrank klaar! Want ervaringen uitwisselen en even bijpraten hoort er ook bij.

ROEIEN BIEDT INSPANNING EN ONTSPANNING

Roeien doe je zittend. De roeihaal is een vloeiende beweging, waarbij veel spiergroepen tegelijk worden gebruikt. Er komen weinig blessures voor. Roeien is dus prima voor revalidatie en om spierkracht en conditie op te bouwen. Je roeit meestal in een boot met 2 en/of 4 roeiers. Je kunt kiezen uit roeien met 1 riem (boordroeien) of met 2 riemen (scullen). Dit is afhankelijk van je eigen keuze of je beperking.

Roeien is een vorm van recreatie en ook een uitdagende worsteling met jezelf, je lijf, je geest, je handicap, de wind en de stroming. Eenmaal per jaar wordt er een tocht in de Biesbosch georganiseerd waaraan alle roeiers ongeacht hun beperking mee kunnen doen. We roeien naar een mooie plek voor de meegebrachte koffie met koek en gaan daarna of terug naar het indoorcentrum om met elkaar te genieten van een lekkere lunch, of we lunchen bij de Dajaks (de kanoclub aan de Nieuwe Merwede)

ENTHOUSIAST GEWORDEN?

Je kunt altijd eerst een paar lessen volgen en daarna beslissen of je lid wordt. Het gaat meestal zo: Na een gesprek leer je de eerste beginselen in de roeibak. Lukt dat een beetje, dan ga je naar buiten om verder op het water te leren roeien. De kosten bedragen minimaal €120,- per jaar (Prijspeil 2024). Kom langs op woensdag of op donderdagmiddag om te kijken of het iets voor jou is. Heb je nog vragen, neem gerust contact met ons op.

rubriek  Roeien met de riemen, hier vertellen a-roeiers over het roeien, hoe ertoe gekomen zijn en welke hulpmiddelen zij gebruiken.