In het kader van de Nationale Sportweek had NOC*NSF de datum 21 september gepland om video opnames te maken bij Stardo. NOC*NSF is een sportorganisatie om sport in Nederland te bevorderen. De organisatie werkt samen met de Rabo bank, die een prijs in het vooruitzicht stelde. Los daarvan is extra bekendmaking van Stardo een goede zaak.

Het werd een zonnige dag, waarop een aardige indruk gegeven kon worden van wat het is om met een beperking te kunnen roeien. Zelfs voor mensen die niet meer kunnen lopen en op een rolstoel aangewezen zijn, wordt het mogelijk gemaakt om te roeien en om zo toch zo fit mogelijk te blijven. Ex-topsporter Erben Wennemars trad in de video op als sport-ambassadeur. Omdat hij recent zijn hand had gebroken, kon hij zich erg goed inleven in hoe het is om met een beperking te roeien. Soms worden deelnemers vrijwilligers, maar soms gebeurt dat ook andersom, vertelt voorzitter Maria Braanker. Zelf had ze nog nooit geroeid toen ze bestuurslid werd, maar na een operatie moest ze zelf gaan revalideren. ,,En gelukkig kon dat in de roeiboot, want lekker buiten roeien is goed voor al je spieren.’’

Het was voor Kelly, de productieleidster van de video ploeg, zo inspirerend, dat zij benieuwd was of er in de buurt van Amsterdam ook een soort Stardo is. Omdat het haar enorm leuk lijkt om ook zelf als vrijwilliger bij een club zoals Stardo te kunnen gaan helpen.

Kelly links op de foto

Alles werd vastgelegd door een video ploeg van NOC*NSF. ,,We willen aan de rest van Nederland laten zien wat Rabo ClubSupport, waarvoor ik ambassadeur ben, kan betekenen voor een stichting zoals deze”, zei Wennemars. ,,Bijvoorbeeld bij het vinden van nieuwe vrijwilligers, want zonder vrijwilligers ben je niks.’’ Een artikel over de opnames is opgenomen in het Algemeen Dagblad.

Door te klikken op deze link zijn korte video’s (meerdere snippets) te bekijken.

En meer uitgebreide video staat hier.

Ook voor een rolstoelgebruikster is het mogelijk om in een wherry te varen. Hier met hulp van Erben Wennemars.

Op 10 oktober is de prijsuitreiking bekend gemaakt. In totaal heeft de Rabo Drechtsteden-IJsselmonde 130.000 Euro uitgedeeld aan 227 deelnemende verenigingen en stichtingen. 3 van de 3500 Rabo klanten die aan de stemming deelnamen hebben op ons gestemd.