Deelnemers van het aangepast roeien voeren op woensdag 26 augustus 2015 in 12 boten naar de Dajaks. Wie deden toch die lunch en had een buitje op het Wantij invloed op de stemming?
’s Morgens verzamelden 27 deelnemers van het aangepast roeien zich in het indoorroeicentrum. Een verrassing: na jaren vergaderen over herkenbare kleding voor de deelnemers,
kreeg iedereen nu als cadeau een mooie blauwe Polo met op de rug- en borstzijde de opdruk van een witte roeier!

Twaalf boten werden door de 24 vrijwilligers binnen ’t tijdschema naar buiten gebracht en rond tien over tien was alles op het water. Stroom mee roeiden de kersverse ” blauwhemden” op het Wantij naar de Ottersluis. De Merwede lag er spiegelglad bij en na het ontschepen begon in de volle zon op het terras van de Dajaks een heerlijke lunch. Wie waren die aardige dames en één heer die rondkwamen met broodjes en koffie? Wel.. dat waren leden van de Lions MM. Zij boden een tijdje geleden spontaan aan dit te willen doen voor ons. Gastheer Ton Ceelen zorgde voor de faciliteiten en voor de koffie. Na de lunch kwam iedereen dankzij de vrijwilligers op veilige wijze vanaf het vlot weer in de boten en roeide de “armada” van de SGD&O weg.

Op de terugweg hebben de weergoden ons verrast met een fikse bui met een paar klappen onweer. Bij het opruimen op de KDR&ZV scheen de zon, droogde de natte kleding op en werd al weer gelachen. Alle vrijwilligers en de “Vrienden van …” kregen na afloop van deze dag in de soos een bedankje in de vorm van harinkjes, heerlijke hapjes en drankjes. Lo ter Voorde – oprichter van het aangepast roeien – kreeg ook een blauwe Polo. Volgens een buitenstaander was de stemming “zeer relaxt”.

BEKIJK DE FOTO’S ÈN DE FILM!